RSS

Din nou

19 apr.

Se facea ca era noaptea tarziu. Intinsa in pat, cu ochii in tavan, era ea. Nu putea sa doarma, din nou. Nu ii trecea nimic prin minte, nu era niciun sentiment care sa ii spintece sufletul, nici macar nu se auzea vreun zgomot de afara. Pur si simplu era una din nenumaratele nopti in care nu putea sa doarma.

Ochii nu refuzau sa se inchida, dar asta era singurul lucru pe care il putea face. Mai departe, muschii refuzau sa se relaxeze si pulsul nu parea ca vrea sa se linisteasca.

Deodata, i se paru ca vede pe tavan un cuvant. Se uita in jur sa vada daca nu e doar umbra vreunui obiect, dar nu parea posibil. Jaluzelele erau trase, niciun pic de lumina nu intra in camera. Cu toate astea, cuvantul era acolo, scris cu litere mari, de-o schioapa. Inchise ochii, ii stranse puternic, numara pana la 10, exact asa cum o invatase tatal ei sa faca atunci cand e nelinistita. Muschii incep sa i se relaxeze, pulsul scade. Zambeste.

Dupa ce mai prinse curaj, deschise din nou ochii. Cuvantul era tot acolo, scris pe tavan. „Pana la urma nu e un cuvant atat de rau”, isi zise ea. „Poate ar trebui sa il scriu chiar eu acolo pentru totdeauna”.

In timp ce se gandea la asta, alte cuvinte incepura sa apara pe tavan. Mai mici, mai mari, mai lungi, sau nu. Se acopereau unele pe altele, incat devenise greu pentru ea sa isi mai dea seama ce cuvinte sunt. Nu mai reusea sa desluseasca nimic. Pulsul incepuse sa creasca, inima sa ii bata tare.

Se ridica de pe pat si aprinse o tigara cu ochii inchisi. Sta asa cateva minute dupa care, stinge tigara, ridica privirea si vede ca niciunul din cuvintele care ii acoperisera tavanul camerei nu mai era acolo. Nici urma de ele.

Se aseza in pat, se intinse pe spate si isi atinti privirea spre tavan. Nu putea sa doarma, din nou.

OK Linoftea

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe aprilie 19, 2012 în cumva, story

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: